hysteri

Blir så förvirrad av alla dessa dieter, vad man ska äta och vad man inte ska äta! Jag har ju alltid förespråkat en varierad kost, inte för mkt socker, lite fisk, lite kött, dock svenskt! Fullkornsprodukter, hemgjort matbröd, helst inga light produkter. Gärna frukt om man är sugen på något utöver mat. Se upp med fettet och sockret. Sen det nästan viktigaste av allt MOTION!!!

Varje gång jag ska handla blir jag förvirrad, ska jag äta 10% turkisk youghurt istället för havregrynsgröt med lingon/kanel och mjölk. Äta bra med mellanmål så man slipper det där plötsliga suget, men i vissa fall står det att man inte behöver äta ngt mellanmål för man inte är hungrig..fattar ingentinng..och det där att man inte ska äta frukt..men gärna en smörklick på gröten (?) Och inget bröd heller..jag älskar ju att baka och doften av bakat..Varför funka det med kosten förr när man var liten..varför var ingen tjock på samma vis då som nu..Visst det där med motionen mot att alla nu sitter framför datorn det fattar jag. Men ändå..


Det var åratal sen jag köpte den röda mjölken (3%) istället för lättmjölken, men igår gjorde jag det iallafall..vet inte om det var bra eller dåligt..har aldrig haft ngt problem med föregångaren heller.
Jag gick ju ner bra med kilon förr förra året genom att äta förståndigt, nästan aldrig cola, fanta och trocadero däremot Ramlösa när jag ville festa till det på helgen, inget godis, men popcorn i bland och morötter och ngn dipp också på helgen. Vart det fel kost då?! Träna ju också en hel del..Sen i England där jag gick ner 15 kg på ett halvår..Hur då..frågar jag mig själv, rörde väl på mig en hel del, men annars åt och drack jag i princip ALLT. Ja sen spelar det ju roll hur man mår i psyket också..

URK!!!


en vanlig torsdag

Pyjamas byxorna är ff på liksom raggsockorna och myströjan..dricker lite honungsvatten medan jag diskar, tänker hur jag ska göra tacopajen i morgon. Tänker på männen i mitt liv, ser fram i mot näst nästa helg 25/5 då Madde ska ha fest och sen är det 30+ - Längtar! Längtar tills nästa torsdag också då jag ska åka finnlandsfärja med Linda mfl..ser fram i mot lördagens dop..undrar vart tiden tar vägen..Mamma ska komma in till stan idag, så ska hänga med henne och bara vara - Skönt.


Sandviken

I bland undrar jag hur mitt liv hade sett ut om mamma och jag stannat kvar i Sandviken, om jag fortsatt gått på Sätra skola med Maria, Frida, Anna och dom 14 andra i min klass, sen fortsatt till Björksätra skolan för högstadiet. Vem hade jag utvecklats till..samma Britta som nu..eller en mer framåt eller en mer tillbakadragen..Jag älskade mitt Sandviken, älskade att gå i skolan, gå på fridtids efter skolan..träffa Bibbi, Karin och Håkan..på hösten var träden på fridtids fulla med smaskiga äpplen som det bara var att plocka av..Greta hette en dam som bodde i lägenheten snett mitt i mot våran..hon och jag blev vänner..även efter att jag flyttat tillbaka "hem" fortsatte vi hålla kontakten..ända tills för några år sedan när hon gick bort.

Mamma och jag åker ju till Sandviken några gånger per år, för att fixa på graven där morbror och mormor ligger, äta på Oden och på hemvägen åka in hos mammas väninna Laila i Ockelbo. Mamma levde sitt ungdomsliv i Sandviken, blev kär i Sven-Olov och bodde med han i ett stort grönt hus..det var innan pappa Lasse och Jättendal och Henrik och jag..

Saknar Sandviken, tänker på den person jag gick miste om att bli..

Jag saknar


Jag saknar värmen från din kropp, saknar att sova på din arm, saknar dina armar runt min rygg och bröst, saknar att själv ligga med armana runt dig, saknar dina snarkningar, saknar att inte känna mig ensam..

RSS 2.0